Yrittäjyyskoulu (Lapin ammattiopisto)

Yrittäjyyskoulu on tarkoitettu sinulle, jolla on tavoitteena aloittaa yritystoiminta valmistumisesi jälkeen. Voit opiskella itsellesi ammatin mistä tahansa Lapin ammattiopiston perustutkinnosta, ja yrittäjyysopinnot kulkevat mukana koko opiskelusi ajan.

Yrittäjä ei ole yksin. Osaava tukiverkosto tukee aloittavaa yrittäjää, ja valmentavien opintojen aikana saat tietoa siitä, mitkä polut johtavat oikeaan suuntaan. Pääosassa on oma osaamisesi ja visio tulevasta yrityksestäsi. Koulutuksen aikana harjoittelet yrittämisen perustaitoja ja valmentaudut yrittäjyyden maailmaan. Yrittäjyyskoulu auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja tukee liiketoimintaosaamisesi kehittymistä.

Yrittäjyyskoulussa suoritetut opinnot ovat osa perustutkintoa. Yrittäjyyskoulussa suoritetut opinnot muodostuvat 10 ov:n Yrittäjyys -tutkinnon osasta (valinnainen) ja 10 ov:n Yritystominta -tutkinnon osasta (perustutkintoa täydentävä) .

Hakeutuminen yrittäjyyskouluun tapahtuu yhteishaun jälkeen, kun opiskelija on saanut opiskelupaikan. Yhteishaussa valituille lähetetään tiedote asiasta opiskelupaikan ilmoittamisen yhteydessä.

Yrittäjyyskouluun voivat hakea kaikki Lapin ammattiopiston ammatilliseen peruskoulutukseen valitut. Paikkoja on rajoitettu määrä. Valintakriteerinä haussa on, että opiskelijoilla on suunnitelmissa valmistumisen jälkeen toimia yrittäjänä, esimerkiksi sukupolvenvaihdostilanteen myötä.